jeudi 10 janvier 2013

Les recettes traditionnelle de la Réunion

Bann rosèt Larénion.

Zordizour nou propoz azot zèt in zyé si in rosèt Larénion, fasil po fé mé délésé akoz inn ti pé la parès an nou po dégréné Zanbrovat , tré bon an cari, an zanbrokal, èk laviyann. Mi propoz azot zèt in zyé si so paz. Byinsir zot i pé fèr par a mwin zot manyèr fé , nou wa partazé si lo sit. Kè sé swa an kréol, ou an fransé anvoyé.
Sé in légim don lo bann fèy é bon po in nétwayaz lo rin,é si zot na lalbimine lé intérésan.

Une recette traditionnelle de la cuisine réunionnaise : les ambrevattes à utiliser en carri. Cest une plante dont les feuilles sont utilisées dans la médecine traditionnelle contre les problèmes urinaires liés au dysfonctionnement des  reins.

SOUBOU GEORGES

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire